درباره رویداد

روز سه شنبه 5 خرداد سمینار ارتباطات کلید درهای بسته سازمانی با ارائه پروفسور علی اکبر فرهنگی (پدر علم ارتباطات ایران) در سالن سمینار مؤسسه آموزش عالی آزاد ماهان برگزار گردید. پرفسور این سمینار را با سؤالات زیر آغاز کردند:

آنان که مهارت ارتباطی دارند : چه درهائی بر رویشان بسته است؟
 
آنان که مهارت ارتباطی ندارند: چه درهائی بر رویشان گشوده است؟

آری، آنان که مهارت ارتباطی دارند، هیچ دری به رویشان بسته نیست و آنان که مهارت ارتباطی ندارند هیچ دری به رویشان باز نیست.

و سپس در ادامه مطالب علمی در سمینار مورد بحث و بررسی قرار گرفت که اهم آن به شرح ذیل است:

مهمترین مهارت کارآفرینان برتر، مهارت ارتباطی است. این مهارت در سطح فردی، سازمانی و اجتماعی مطرح است.

عمده مسائلی که در بحث مهارت ارتباطی مدنظر است عبارتند از:

جهان ارتباطات و دشواریهای ارتباطات صحیح میان فردی (همیشه فکر نکنید که مشکل از طرف مقابل ماست، فرد طرف مقابل هم یکی مثل خود ماست.)

دام خودخواهی و انسان هوشمند (نیکی کنید در ارتباط با دیگران دچار خودخواهی نشوید. اگر زمانی در ارتباط کار به جائی رسید که حرفهای درشتی رد و بدل شد شما سعی کنید با شوخی- البته تمسخر نه!- آن را رفع رجوع کنید- همۀ آدم ها در جائی به درد شما خواهند خورد.)

بی توجهی به دیگران و زیانهای فردی و اجتماعی

خودخواهی عاقلانه (درست است در ارتباط با دیگران نباید دچار خودخواهی بشوید. اما قدر خود را هم بدانید. اگر دنبال منفعت خود هستید، منفعت دیگران هم ببینید، همواره طرف مقابل را در نظر داشته باشید و به خواسته هایش احترام بگذارید.

سازمانها برج های شکننده شیشه ای (چه بسا سازمانهای بسیار بزرگی که به دلیل خطاهای استراتژیک ارتباطی اکنون دیگر حتی نام آن ها وجود ندارد و چه بسا سازمانهای کوچک که به دلیل ارتباطات صحیح امروزه یکی از بزرگترین سازمانها هستند).

ارتباطات کلید پیروزی در کنش های سازمانی است.

انسان سازمانی، انسان ارتباطی است.

تعریف ارتباطات از دیدگاه پرفسور فرهنگی:

کلید فعالیت های گفتاری، نوشتاری و کرداری (حرکتی) که برای انتقال معنی یا مفهوم و یا اثرگذاری و نفوذ بر دیگران به کار گرفته می شوند.

با استفاده از ابزار گفتار و نوشتار و کردار است که می توان ارتباط خوبی برقرار کرد.

کردار(حرکات) دو نوع است:

1)طبیعی: در تمام انسانها مشترک است. مانند ترس ، شادی، و غیره

2)قراردادی: بسته به فرهنگها متفاوت است.

همه آدم ها در کردار (حرکات) نمی توانند خود را پنهان کنندو سریعاً نیت آنها آشکار می شود به جز سه دسته: بازیگران- سیاستمداران- قماربازان

مدل ارتباطی:

ارتباطات از خویشتن خویش شروع می شود (شناخت خود، شناخت دیگران، شناخت محیط ارتباطی) زنجیره ارتباطات در واقع به این صورت است: محرک (وجود دارد) تبدیل می شود به احساس و احساس تبدیل می شود به ادارک و ادارک تبدیل به شناخت و شناخت ایجاد انگیزه می کند و انگیزه موجب رفتار می شود.

اختلاف از تفاوتها در ادارک آغاز می شود عوامل مؤثر ادارک عبارتند از:

عوامل فیزیولوژیک

تجارب گذشته

نقشهای فرهنگی

تفاوتهای فرهنگی

تفاوتهای خرده فرهنگی

وضعیت حال و احساسات حاکم بر خود.

محل برگزاری رویداد

سهروردی شمالی خیابان میرزای زینالی شرقی ، پلاک 51 ، ساختمان مدرسه عالی کسب و کار ماهان